Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Szarlotka z kremem

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki
30 dag
cukru pudru
10 dag
margaryny
15 dag
żółtko jajek
2 sztuki
jabłek
1 kg
cukru pudru
15 dag
rodzynków
2 dag
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
mleko
1,5 szklanki
żółtko jajek
3 sztuki
cukru
10 dag
mąki
5 dag
masła
10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z kremem

Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć na godzinkę do lodówki.Po schłodzeniu ciasto rozwałkować i wyłożyć na blachę.Nakłuć ciasto widelcem.Piec na jasnozłoty kolor w temp 180 stopni. Nadzienie; Jabłka obrać,pokroić,włożyć do garnuszka,podlać kilkoma łyżkami wody i gotować aż się rozpadną.Dodać osączone rodzynki,cukier i cukier waniliowy. Krem: Do garnuszka wlać szklankę mleka,dodać masło i połowę cukru,zagotować.W kubeczku starannie wymieszać pozostałe zimne mleko z mąką i mieszając wlać je do wrzącego mleka,zagotować.Zdjąć budyń z ognia i zaciągnąć żółtkami utartymi z resztą cukru.Ostudzić.Na placek wyłożyć najpierw jabłka a potem krem budyniowy.Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 03.08.2012 10:48
pycha
wojr63 24.05.2012 23:34
ładna wyszła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak