Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
masło 250 g
1 kostka -
jajko
4 szt -
cukier
1 szkl -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
mąka tortowa
2 szkl -
mąka ziemniaczana
2 łyżki -
tłuszcz do formy
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
do formy -
wiórki kokosowe
2 łyżki -
cukier puder
do posypania -
mus z jabłek
15 łyżek
Przepis i sposób przygotowania Szarlotka z dodatkiem śliwek.
Łyżką nakładać resztę ciasta,lekko rozsmarowując.Oprószyć wiórkami kokosowymi.Wstawić do podgrzanego piekarnika i zwiększyć temperaturę do 160stopni. Piec w termoobiegu ok.50 minut.Sprawdzić patyczkiem,czy jest upieczone (wbić patyczek do szaszłyków w ciasto i jeśli patyczek jest suchy,to znaczy,że ciasto nam się upiekło).Jeszcze ciepłe oprószyć cukrem pudrem.
Komentarze (3)