Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z cynamonem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2,5 szkl
margaryna 250 g
żółtko jajek 4 szt
cukier puder 6 łyżek
jabłka 1,5 kg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z cynamonem

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać schłodzoną margarynę, oba cukry i żółtka. Szybko zagnieść ciasto i wstawic na pół godzinki do lodówki.
Krok 1 - Szarlotka z cynamonem foto
2
Jabłka umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tartce o dużych oczkach odcisnąć sok. Dodać cynamon. Wymieszać
Krok 2 - Szarlotka z cynamonem foto
3
Schłodzone ciasto podzielić na dwie cześci. Jedna rozwałkować na tortownicę lub formę do tarty.
Krok 3 - Szarlotka z cynamonem foto
4
Na ciasto wykładamy jabłka i przykrywamy druga częścią ciasta. Piec 45min w temp. 180stopni.
Smacznego!!!
Krok 4 - Szarlotka z cynamonem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 26.09.2014 20:43
Bardzo pyszna!
irenka 26.09.2014 20:00
pycha ciacho,lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak