szarlotka z bydyniem

szarlotka z bydyniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 szt
  • margaryna

    1 kostka
  • mąka

    0,5 kg
  • jabłka

    1 kg
  • cukier

    1i1/2 szkl
  • budyń waniliowy

    2 pacz
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • cukier wanilinowy

    1 paczka
  • cynamon Prymat

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

oddzielić białka od żółtek.Żółtka ,margarynę mąkę ,mąkę ziemniaczaną ,1 budyń,2 łyżeczki proszku do pieczenia,cukier waniliowy, pół szklani cukru zagnieść w misce.trzy czwarte ciasta rozłożyć na blachę.Jabłka utrzeć na grubej tarce .gdy mają dużo soku to odcisnąć dodać ćwierć szklanki cukru i cynamon ,2łyżki,wyłożyć jabłka na ciasto.Białka ubić na pianę dodać trzy czwarte szklanki cukru i paczkę budyniu.Pianę wyłożyć na jabłka .Na koniec rozkruszyć na wierzch resztę ciasta,Piec około godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 11.04.2012 07:19
pycha
Motorek 06.02.2012 09:41
pycha
gacopierz23 12.01.2012 20:20
ekstra
Lidia6 07.01.2012 11:06
pychota
Teresa19 31.12.2011 16:59
super ciasto
Grazyna0211 27.12.2011 16:27
pyszne ciasto
agnieszka137 19.12.2011 23:36
przyznam, że z kisielem robiłam , ale z budyniem jeszcze nie:)
ben-ka 18.12.2011 10:21
szarlotki są pyszne!
Neetka90 13.12.2011 22:43
super ;D
Neetka90 13.12.2011 22:43
super ;D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat