szarlotka z bydyniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 szt
  • margaryna

    1 kostka
  • mąka

    0,5 kg
  • jabłka

    1 kg
  • cukier

    1i1/2 szkl
  • budyń waniliowy

    2 pacz
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • cukier wanilinowy

    1 paczka
  • cynamon Prymat

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

oddzielić białka od żółtek.Żółtka ,margarynę mąkę ,mąkę ziemniaczaną ,1 budyń,2 łyżeczki proszku do pieczenia,cukier waniliowy, pół szklani cukru zagnieść w misce.trzy czwarte ciasta rozłożyć na blachę.Jabłka utrzeć na grubej tarce .gdy mają dużo soku to odcisnąć dodać ćwierć szklanki cukru i cynamon ,2łyżki,wyłożyć jabłka na ciasto.Białka ubić na pianę dodać trzy czwarte szklanki cukru i paczkę budyniu.Pianę wyłożyć na jabłka .Na koniec rozkruszyć na wierzch resztę ciasta,Piec około godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 11.04.2012 07:19
pycha
Motorek 06.02.2012 09:41
pycha
gacopierz23 12.01.2012 20:20
ekstra
Lidia6 07.01.2012 11:06
pychota
Teresa19 31.12.2011 16:59
super ciasto
Grazyna0211 27.12.2011 16:27
pyszne ciasto
agnieszka137 19.12.2011 23:36
przyznam, że z kisielem robiłam , ale z budyniem jeszcze nie:)
ben-ka 18.12.2011 10:21
szarlotki są pyszne!
Neetka90 13.12.2011 22:43
super ;D
Neetka90 13.12.2011 22:43
super ;D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat