Szarlotka ucierana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    3/4 kostki
  • mąka pszenna

    2,5 szkl
  • cukier drobny

    3/4 szkl
  • cukier waniliowy

    1 op.
  • jajko

    5 szt
  • mleko 3,2%

    1/5 szkl
  • cynamon Prymat

    2 łyżeczki
  • cukier puder

  • jabłko winne

    1 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy cukier wanilinowy, jajka i mąkę. Masę wylewamy na blachę wcześniej nasmarowaną margaryną. 1/4 masy zostawiamy na górę ciasta i dolewamy mleko mieszamy. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach dodajemy cynamon. Mieszamy. Układamy na cieście. Na to wykładamy resztę ciasta. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 45 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Laila2786 21.02.2017 11:46
pyszna ta szarlotka
Seba 27.02.2014 08:58
smaczne ciasto
Wafelek2601 26.02.2014 23:45
Moje ullubione ciasto
Klausia 18.02.2014 12:22
szarlotka to genialne ciasto :)
Malinka 08.02.2014 12:08
Szarlotka jest zawsze super!
IKrakowianka 04.02.2014 19:53
super szarlotka
Dorian 28.01.2014 07:53
pyszne ciasto
norweska20 27.01.2014 10:11
smaczne ciasto
Jagódka77 19.12.2013 11:50
jak szarlotka to musi być pyszna, zresztą ta wygląda naprawdę smakowicie
olkaaa 03.12.2013 09:54
chyba się skuszę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat