SZARLOTKA KRÓLEWSKA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5
  • cukier

    5 łyżek
  • mąka

    3 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jabłka

    2 kg
  • galaretki owocowe

    2
  • starta czekolada

    5 dkg
  • cukier puder

    1,5 łyżki
  • śmietan fix

    2 opakowania
  • śmietana 30%

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Biszkopt: białka ubijamy, wsypujemy cukier, dalej ubijamy. Dodajemy żółtka i mąki z proszkiem, mieszamy. Pieczemy ok. 30 min w temp. 180 st. C. Studzimy.
2. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce, smażymy kilka minut. Wsypujemy galaretki, mieszamy, aż się rozpuszczą. Gorącą masę wykładamy na biszkopt. Studzimy. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem i śmietan-fixami. Rozprowadzamy na masie. Posypujemy czekoladą. Schładzamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat