Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka kolorowa z kisielem
Kroki postępowania
Przed pokrojeniem dobrze wystudzić. Można też schłodzić w lodówce.
jajko | 5 szt. |
cukier kryształ | 3/4 szkl. |
margaryna | 250 g |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
budyń waniliowy | 1/2 szkl. |
mąka pszenna | 1,5 szkl. |
jajko | 3 szt. |
margaryna | 125 g |
cukier kryształ | 1/3 szkl. |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
mąka pszenna | 3/4 szkl. |
mąka ziemniaczana | 1/4 szkl. |
kakao | 2 łyżeczki |
jabłka | utarte 1,5 kg |
cukier kryształ | 3-5 łyżek |
kisiel truskawkowy | 2 op. |
cytryna |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: