Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 35 dag
masło roślinne 20 dag
cukier waniliowy
żółtko jajek 1 szt
cukier puder
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
jabłka 1 duszone z cukrem

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka

Mąkę posiekać z tłuszczem, cukrem waniliowym i żółtkiem, po czym szybko zagnieść ciasto. Schłodzić je przez 1 godzinę. Następnie 2/3 całej ilości odciąć i pokroić w plastry, włożyć na tortownicę. Nakłuć ciasto widelcem, wstawić do nagrzanego piekarnika. Gdy ciasto się zarumieni się - wyjąć, posypać tartą bułką, nałożyć jabłka i znowu posypać cieniutkimi plastrami ciasta.Po upieczeniu i przestygnięciu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 07.01.2013 17:17
nie ma to jak dobra szarlotka do herbatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak