Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop zaronii i malin

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

aronia 1 kg
maliny świeże 0,5 kg
cukier 2,5 kg
Kwas cytrynowy Prymat 50 gram
woda 3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop zaronii i malin

Aronię umyłam, maliny przebrałam. Zagotowałam z trzema litrami wody. Gotowałam przez 10 minut,odstawiłam na całą noc. Następnego dnia odcedziłam. Dodałam kwasek cytrynowy i cukier. Zagotowałam, gotowałam jeszcze przez 5 minut. Rozlałam do słoiczków.Odstawiłam do góry dnem,żeby wystygły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 02.03.2014 15:06
wspaniałe połączenie smaków
pati100015 14.09.2013 00:55
świetne połączenie
gusia1000 14.09.2013 00:29
Doskonały na zimę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak