Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop z płatków dzikiej róży

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dzika róża płatki 500 g
cukier 200 g
woda zimna 1 l
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop z płatków dzikiej róży

Myjemy starannie płatki i pozbywamy się wszelkich nieczystości. Suszymy dokładnie i zalewamy płatki w słoiku wodą. Dodajemy obrane plastry cytryny do środka i zostawiamy na 24 h. Po tym czasie odcedzamy wodę do garnka a z płatków wyciskamy pozostały sok. Dodajemy cukier i gotujemy około 20 minut. Mieszamy cały czas. Gorący syrop wlewamy do wyparzonych słoików i odwracamy do góry dnem. Nie zachodzi potrzeba pasteryzacji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 04.08.2015 11:57
Musi być pyszny
Konczi 03.08.2015 20:49
On musi być cudny ....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak