syrop z czerwonej porzeczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwona porzeczka

    2 kg
  • cukier

    4 kg.
  • woda

    4 litry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki opłukać i obrać. Zalać je wodą i zagotować. Gotować jeszcze 10 minut.Przecedzić, dodać cukier i zagotować gorący nalewać do słoików. Przewracać je do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mamusia1 16.10.2013 08:30
rewelacja....
Beata73 02.01.2013 15:55
pyszny i aromatyczny sok
Beata73 02.01.2013 15:55
pyszny i aromatyczny sok
Beata73 02.01.2013 15:55
pyszny i aromatyczny sok
Beata73 02.01.2013 15:55
pyszny i aromatyczny sok
Beata73 18.04.2012 15:13
super
Beata73 18.04.2012 15:13
super
usmiech 04.04.2012 09:51
dobre
[email protected] 30.03.2012 13:14
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat