Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop, sos z porzeczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czarna porzeczka 1 kg
liście z czarnej porzeczki 50 sztuka
cukier 6 szklanki
woda 6 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop, sos z porzeczek

Kroki postępowania

1
Umyte i oczyszczone owoce oraz liście gotujemy 30 minut, zalewając wodą, na małym ogniu.
Krok 1 - Syrop, sos z porzeczek foto
2
Po tym czasie przelewamy przez gęste sito, odcedzając sok. Do soku dodajemy cukier i ponownie gotujemy 30 minut.
Krok 2 - Syrop, sos z porzeczek foto
3
Przelewamy do wyparzonych słoików i pozostawiamy do góry dnem do ostygnięcia.
Krok 3 - Syrop, sos z porzeczek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

niedozywiona 23.07.2012 17:50
mam właśnie kilka takich słoiczków u siebie :)
niedozywiona 23.07.2012 17:50
mam właśnie kilka takich słoiczków u siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak