syrop migdałowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    5 dag
  • gorzkie migdały

    4 szt
  • syrop cukrowy

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

migdały słodkie i gorzkie sparzyć zdjąć łupinki zmielić lub drobno pokroić włożyć do syropu gotować przykryte dwie minuty zdjąć z ognia i pozostawić pod przykryciem przez 45 minut przecedzić wlać do butelki i zakorkować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat