Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sycąca fasolka z warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 2,5 szklanki
pomidory krojone z puszki sztuka
marchew sztuka
cebula czerwona sztuka
papryka czerwona 1/4 sztuki
papryka żółta 1/4 sztuki
szynka wędzona 3 plastry
czosnek ząbek
majeranek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
bulion 100 ml
pomidor

Przepis i sposób przygotowania na: Sycąca fasolka z warzywami

Kroki postępowania

1
Fasolę namoczyć w wodzie całą noc, następnie ugotować ją prawie do miękkości w wodzie z zielem i liściem laurowym. Odcedzić. Cebule i czosnek pokroić dość drobno, podsmażyć na oleju. Gdy się zeszklą dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz szynkę.
Krok 1 - Sycąca fasolka z warzywami foto
2
Po paru minutach sparzonego i obranego ze skórki i pokrojone w kostkę pomidora.
Krok 2 - Sycąca fasolka z warzywami foto
3
Posolić, podsmażyć chwilę, dodać zioła i majeranek.
Krok 3 - Sycąca fasolka z warzywami foto
4
Nnastępnie dolać bulion i pomidory z puszki. Dusić pod przykryciem. Sos doprawić solą, pieprzem oraz majerankiem i ziołami. Dodać ugotowaną fasolę, dusić chwilę wszystko razem, aż fasola będzie całkiem miękka.
Krok 4 - Sycąca fasolka z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 14.09.2014 11:38
Bardzo sycąca.
Megg 14.09.2014 11:22
wspaniała na obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak