świnki pod pierzynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • parówki

    3-4 sztuk
  • ser cheddar

    6-8 plastrów
  • jajko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banalnie prosty przepis na szybką przekąskę. Pożyczony od koleżanki i nieco zmodyfikowany. Jeśli nie macie cheddara, może być inny ostry ser. Każdą parówkę kroimy na 3. Ciasto francuskie na 12-16 kwadracików, plasterki sera na pół. Każdy kwadracik smarujemy pesto, układamy na nim ser i parówkę, zawijamy. Każdy rulonik smarujemy rozmąconym jajkiem, Pieczemy na złoty kolor w piekarniku w temperaturze ok 180 stopni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mikrusiak 19.11.2011 17:51
ale fajne :P
mikrusiak 19.11.2011 17:51
ale fajne :P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat