Na ciepło: Pieczeń z mięsa mielonego z korniszonami i serem cheddar

Na ciepło: Pieczeń z mięsa mielonego z korniszonami i serem cheddar

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowo-wieprzowe

    500 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    230 g
  • jajko

    4 szt.
  • czosnek

    3 ząbki
  • Cebula suszona Prymat

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • oliwa

    50 ml
  • ser cheddar

    200 g (w plasterkach)
  • ogórki kwaszone

    3 szt.
  • Cebulka złota marynowana Smak

    100 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Na ciepło: Pieczeń z mięsa mielonego z korniszonami i serem cheddar

Kroki postępowania

Krok 1 - Na ciepło: Pieczeń z mięsa mielonego z korniszonami i serem cheddar  foto
W misce wymieszać mięso mielone z jajkami, bułką tartą i oliwą. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, suszoną cebulę i pokrojoną w kostkę marynowaną cebulkę oraz ogórki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni Celsjusza.
Masę mięsną rozłożyć na papierze do pieczenia na kształt prostokąta, dłuższy bok ma mieć taką samą długość jak forma (keksówka), w której będziemy piec roladę ok. 25 cm. Na mięsie ułożyć plasterki sera i zwinąć całość w roladę.
Krok 2 - Na ciepło: Pieczeń z mięsa mielonego z korniszonami i serem cheddar  foto
Przełożyć wraz z papierem do formy. Z wierzchu posmarować mięso oliwą.
Piec ok. 50-60 minut.
Krok 3 - Na ciepło: Pieczeń z mięsa mielonego z korniszonami i serem cheddar  foto
Gdy pieczeń przestygnie, wyjąć z formy i pokroić w plasterki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

bietka 31.10.2017 19:22
Smaczna pieczeń :)
jejkuchnia 31.10.2017 18:19
Zjadłabym kawałek. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat