Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone wołowo-wieprzowe
500 g -
Bułka tarta klasyczna Prymat
230 g -
jajko
4 szt. -
czosnek
3 ząbki -
Cebula suszona Prymat
1 łyżka -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
oliwa
50 ml -
ser cheddar
200 g (w plasterkach) -
ogórki kwaszone
3 szt. -
Cebulka złota marynowana Smak
100 g
Przepis i sposób przygotowania Na ciepło: Pieczeń z mięsa mielonego z korniszonami i serem cheddar
Kroki postępowania

Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni Celsjusza.
Masę mięsną rozłożyć na papierze do pieczenia na kształt prostokąta, dłuższy bok ma mieć taką samą długość jak forma (keksówka), w której będziemy piec roladę ok. 25 cm. Na mięsie ułożyć plasterki sera i zwinąć całość w roladę.

Piec ok. 50-60 minut.

Komentarze (2)