Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świeżonka wieprzowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1/2 kg
sól i pieprz
mąka pszenna
białe wino 2 łyżki
cukier 1/2 łyż
Imbir mielony Prymat 1/2 łyż
czosnek 2 ząbki
cebula czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Świeżonka wieprzowa

Cebule kroimy w piórka i podsmażamy. Czosnek drobno siekamy i dodajemy do cebuli. Razem chwilę podsmażamy. Mięso kroimy w mniejsze kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa panierujemy w mące i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Do mięsa dodajemy cebulę z czosnkiem, wino, cukier, imbir i podlewamy wodą. Dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.01.2017 15:50
Dobre to jest.
Pani Domu 18.11.2016 08:35
lubię takie mięsko
Wafelek2601 03.08.2016 10:27
Wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak