Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki ze szpinakiem i mozzarellą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki
mozzarella w kulce 2 kulki
szpinak świeży
czosnek ząbki 2
jogurt naturalny 1 mały
Pieprz biały mielony Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki ze szpinakiem i mozzarellą

Kroki postępowania

1
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Zalewamy zimną wodą i odcedzamy. Zostawiamy na sitku do odsączenia.
Krok 1 - Świderki ze szpinakiem i mozzarellą foto
2
Nasze kulki z mozzarelli wyjmujemy z opakowania, wylewamy wodę i kroimy w grube paski.
Krok 2 - Świderki ze szpinakiem i mozzarellą foto
3
Szpinak płuczemy i osuszamy, obrywamy ogonki i blanszujemy na patelni z wyciśniętymi ząbkami czosnku. Dodajemy posiekaną mozzarellę i dusimy od czasu do czasu mieszając
Krok 3 - Świderki ze szpinakiem i mozzarellą foto
4
Na koniec do patelni dodajemy nasz makaron wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, następnie posypujemy oregano i jeszcze chwilę dusimy. Podajemy z łyżką jogurtu na wierzchu.
Krok 4 - Świderki ze szpinakiem i mozzarellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

votus 30.03.2014 00:55
mniam ale dobre!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak