Świderki z pieczarkami i groszkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    1 opakowanie
  • pieczarki

    30 dkg
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według przepisu. Pokrojone w paski pieczarki smażymy na oleju warstwami, aby się nie dusiły a smażyły. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem , dodajemy groszek z puszki z odrobiną zalewy, gotujemy razem. Mieszamy sos z makaronem, posypujemy natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 04.12.2013 22:42
trzeba będzie wypróbować ale z dodatkiem mięsa
Kuchenka 28.09.2013 10:43
uwielbiam takie smaki
nogawkuchni 27.09.2013 14:32
Sycący i pyszny posiłek,bardzo lubię makaronowe dania,Twoja propozycja wygląda bardzo apetycznie i patrząc po składnikach z pewnością jest smaczna,solidny obiad.
babajaga1969 27.09.2013 13:02
dobry obiadek
Pyszota 27.09.2013 12:28
Smaczne danie :)
jasiek 27.09.2013 11:30
dobre warzywne połączenie
nutellla 27.09.2013 11:00
uwielbiam makaron

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat