Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki z kapustą, mięsem i grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 3 szklanki
mięso mielone 500 g
grzyby suszone 1 garść
cebula 2
oliwa
kostka rosołowa
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
kapusta kiszona 500 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z kapustą, mięsem i grzybami

Kapustę kiszoną płuczemy, kroimy, wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i kostkę rosołową - gotujemy do miękkości (około 20 min), w tym czasie na drobno siekamy cebulę i nastawiamy wodę na makaron (gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu) odcedzamy, przepłukujemy w zimnej wodzie. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy cebulkę i podpiekamy, dodajemy mielone mięsko i razem podduszamy. Ugotowaną kapustkę odcedzamy i dodajemy na patelnię wraz z suszonymi grzybkami, wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem, magii i solą, podduszamy około 20 minut. Do miski wrzucamy makaron, dodajemy farsz z patelni. Dokładnie mieszamy. Podajemy gorące,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elka4621 20.07.2012 21:15
ciekawy pomysł
Kekerboom 20.07.2012 20:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak