Kapusta z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • grzyby suszone

    10 dag
  • cebula

    1 szt
  • masło

    4 łyżki
  • przyprawa do potraw Kucharek

    2 łyżki
  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele angielskie całe

    4 ziarna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pokroić, zalać w garnku 2 szklankami wody i gotować do miękkości na małym ogniu wraz z przyprawami. Grzyby opłukać, namoczyć na 2-3 godz a następnie ugotować w 1 szklance wody do miękkości. Po przestudzeniu pokroić grzyby w cienkie paseczki i wraz z wywarem dodać do kapusty. Cebulę obrać pokroić, zrumienić na tłuszczu i dodać do kapusty. Chwilę jeszcze pogotować. Doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
angelika14 05.09.2012 10:52
uwielbiam taką kapustkę pycha
octo 22.08.2012 10:15
pycha. tak swiatecznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat