Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Kapusta z grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona
1 kg
grzyby suszone
10 dag
cebula
1 szt
masło
4 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek
2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
4 ziarna
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami

Kapustę pokroić, zalać w garnku 2 szklankami wody i gotować do miękkości na małym ogniu wraz z przyprawami. Grzyby opłukać, namoczyć na 2-3 godz a następnie ugotować w 1 szklance wody do miękkości. Po przestudzeniu pokroić grzyby w cienkie paseczki i wraz z wywarem dodać do kapusty. Cebulę obrać pokroić, zrumienić na tłuszczu i dodać do kapusty. Chwilę jeszcze pogotować. Doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 05.09.2012 10:52
uwielbiam taką kapustkę pycha
octo 22.08.2012 10:15
pycha. tak swiatecznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak