Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki durum z zasmażaną kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dag
cebula biała 1 szt
boczek 40 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron świderki 30 (durum)

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki durum z zasmażaną kapustą

Kroki postępowania

1
Boczek kroimy w paseczki
Krok 1 - Świderki durum z zasmażaną kapustą foto
2
cebulę obieramy i siekamy w kosteczkę
Krok 2 - Świderki durum z zasmażaną kapustą foto
3
na patelni przesmażamy boczek, dodajemy cebulę i przesmażamy
Krok 3 - Świderki durum z zasmażaną kapustą foto
4
kapustę kiszoną zalewamy wodą, gotujemy około 15 minut, odcedzamy i siekamy drobno
Krok 4 - Świderki durum z zasmażaną kapustą foto
5
Do przesmażonego boczku z cebulą dodajemy kapustę i zasmażamy - doprawiamy solą i pieprzem
Krok 5 - Świderki durum z zasmażaną kapustą foto
6
Makaron durum gotujemy 7 minut w osolonej wodzie, odcedzamy, dodajemy do kapusty zasmażanej i mieszamy. Podajemy na gorąco
Krok 6 - Świderki durum z zasmażaną kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 14.11.2013 20:06
smaczne świderki:)
Renata9 13.11.2013 22:30
pyszne jedzonko
gosia1988 13.11.2013 21:02
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak