Świąteczny kulebiak z kapustą, grzybami i pieczonym sandaczem .*.

Świąteczny kulebiak z kapustą, grzybami i pieczonym sandaczem .*.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    300 g
  • sandacz

    200 g
  • grzyby suszone

    kilka sztuk
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • kapusta kiszona

    200 g
  • włoszczyzna

    na oko
  • ziele angielskie

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    kilka sztuk
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby opłukać, namoczyć w wodzie, a następnie ugotować, wystudzić, pokroić w paski i podsmażyć wraz z cebulą na oleju.
Kapustę poszatkować, zalać wywarem z grzybów i gotować przez około 30 minut z włoszczyzną i przyprawami. Pod koniec dodać grzyby i wystudzić.
Ciasto francuskie rozwałkować i ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Na cieście równomiernie rozłożyć przygotowaną wcześniej kapustę z grzybami oraz kawałki pieczonego sandacza. Całość delikatnie zawinąć, posmarować rozkłóconym jajkiem i delikatnie ponakłuwać. Piec około 30 minut w temperaturze 200C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (58)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edith85 22.12.2016 15:29
Super propozycja na świąteczny stół
IZABELA29 12.12.2016 11:16
Smacznie wygląda
Justyna Jussstiii 07.12.2016 23:08
super wyglada :)
Agnieszka Kępa 05.12.2016 16:15
pięknie się prezentuje :)
Anna Jeziorna 01.12.2016 17:19
wygląda pysznie
Jadwiga/Jaga85 01.12.2016 15:13
pyszne kulebiak!
[email protected] 30.11.2016 21:01
Wygląda pysznie
endzi 16.02.2016 16:49
Wspaniały przepis!
Monika-twin 28.12.2014 22:47
Fajny przepis
eliza135 07.12.2014 19:45
ekstra jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat