świąteczny barszcz staropolski.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Barszcz biały

    1 op.
  • kwas z kiszonych ogórków

    3/4 szklanki
  • śmietana

    3/4 szklanki
  • kiełbasa biała

    2
  • czosnek

    1 ząbek
  • pieprz, majeranek

  • boczek wędzony

    100 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

barszcz biały przygotować wg przepisu na opakowaniu.dodać kwas z ogórków,zagotować,dodać śmietanę.kiełbasę i boczek pokroić,podsmażyć z czosnkiem i dodać do zupy.doprawić pieprzem i majerankiem.zupę można zagęścić łyżeczką mąki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 19.09.2011 23:11
pycha
Emilia21 09.09.2010 18:57
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat