Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczne kluski z makiem i bakaliami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron łazanki 150 gram suchego
masa makowa 1 puszka
miód płynny 0,5 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
olejek migdałowy 5 kropli
bakalie 300 gram różnych bakali rodzynki itp

Porada

Do takich klusek z makiem można użyć makaronu domowej roboty.

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczne kluski z makiem i bakaliami

Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy z wody. Studzimy przelewając wodą aby się nie posklejał. Większe bakalie siekamy na drobniejsze kawałki i dodajemy do masy makowej razem z cukrem, olejkiem i miodem. Mieszamy. Na koniec dodaj makaron i delikatnie wymieszaj. Przełóż do miseczki. Do czasu podania przechowuj w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 19.01.2015 22:34
Dziękuję :)
Magula 19.01.2015 08:18
Lubię takie danie na wigilię
cooked 18.01.2015 22:20
coś idealnego dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak