Świąteczna zupa jarska

Świąteczna zupa jarska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/4 sztuki
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • margaryna

    2 łyżki
  • pieprz

    10 ziarenek
  • ziele angielskie

    3 ziarenka
  • masło

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • grzyby suszone

    6 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby umyć i zamoczyć w wodzie na godzinę. Warzywa umyć. Cebulę pokroić w kostkę i podpiec na margarynie. Grzyby obraz włoszczyznę zalać 5 szklankami wrzątku, dodać cebulę, liść laurowy, pieprz, ziele angielskie i gotować 30 minut, następnie przecedzić. Do smaku przyprawić pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

22.05.2011 21:10
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat