Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

świąteczna śledziowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałatka

filety śledziowe 3 płaty
fasola czerwona z puszki 1 puszka
pomidory suszone Smak 4 szt
ogórek konserwowy Smak 4 szt
cebula czerwona 0,5 szt

sos

ketchup pikantny 3 łyżki
musztarda 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
olej rzepakowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: świąteczna śledziowa

Śledzie kroimy w cienkie paski. Podobnie robimy z suszonymi pomidorami. Cebulę kroimy w piórka, a ogórki w kostkę. Fasolę płuczemy pod zimną wodą. Wszystkie składniki ze sobą łączymy. Przygotowujemy sos: ketchup łączymy z musztardą i przyprawami. Cały czas mieszając dolewamy olej. Łączymy z pozostałymi składnikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.12.2016 13:52
bardzo fajna
basiazet 19.12.2016 18:48
bardzo ciekawa kompozycja
IKrakowianka 18.12.2016 16:00
super propozycja
Krzysztof15 18.12.2016 10:28
bardzo smaczna
bietka 18.12.2016 07:55
Smaczna sałatka:)
adelajda 18.12.2016 07:31
dobra sałatka
norweska20 17.12.2016 23:25
chętnie bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak