Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczna mocno nadziana pierś

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
morele suszone 6 sztuk
śliwki suszone 6 sztuk
dżem śliwkowy 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cynamon Prymat 1/4 łyżeczki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczna mocno nadziana pierś

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć. Pozbawić błon i polędwiczki. Rozkroić jak książkę i delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem i cynamonem. Dżem śliwkowy rozsmarować cienką warstwą na całym płacie mięsa.
Krok 1 - Świąteczna mocno nadziana pierś foto
2
Suszone owoce pokroić w małą kosteczkę i przełożyć do miski i dokładnie wymieszać. Posypać mieszanką mięso i zwinąć w roladkę. Zabezpieczyć wykałaczkami.
Krok 2 - Świąteczna mocno nadziana pierś foto
3
Panierować w jajku i bułce. Położyć na rozgrzany olej i obsmażyć delikatnie z każdej strony.
Krok 3 - Świąteczna mocno nadziana pierś foto
4
Następnie przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 18-20 minut. Wyjąć i dać mięsu odpocząć 2 minuty. Wyjąć wykałaczki i pokroić, podawać. Smacznego!
Krok 4 - Świąteczna mocno nadziana pierś foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 26.03.2015 14:54
Moje smaki mniam
Pani Domu 26.03.2015 10:37
bardzo smacznie nadziana
V_kuchareczka 26.03.2015 09:29
smakowicie wygląda
Adamorek 25.03.2015 22:56
elegancki przekrój
Skotka 25.03.2015 22:17
Pyszne mięsko:)
pajbek 25.03.2015 22:09
Pysznie wygląda :-)
kasiaw 25.03.2015 21:45
chętnie wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak