Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suszone pomidory w zalewie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory kg
Rozmaryn suszony Prymat 2 łyżeczki
czosnek 4 ząbki
papryczka chili 1 szt
olej rzepakowy 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: suszone pomidory w zalewie

Pomidory najlepiej aby były to pomidory Lima kroimy w ćwiartki. Suszymy w suszarce do warzyw około 5 godzin. Możemy też suszyć w piekarniku nagrzanym do 70 stopni przy uchylonych drzwiczkach. Pomidory powinny być suche na zewnątrz a lekko miękkie w środku. Do wyparzonego słoiczka wrzucamy kawałek chilli, po 1 ząbku czosnku i łyżeczkę rozmarynu. Uzupełniamy pomidorami. Olej podgrzewamy, ale nie do temperatury wrzenia. Zalewamy słoiki. Zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Pomidory są już dobre następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 17.09.2016 16:31
na pewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak