Suszone polędwiczki wieprzowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • polędwiczki wieprzowe

Marynata

  • sól

    3 łyżki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
  • czosnek

    4 ząbki
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • majeranek

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, wszystkie suche składniki łączymy ze sobą, nacieramy polędwiczki. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, nacieramy polędwiczki, przekładamy do naczynia lub miski, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 5 dni. Polędwiczki przekładamy do pończochy, wieszamy w ciepłym przewiewnym miejscu i pozostawiamy na 6-7 dni. Wyjmujemy i wstawiamy do lodówki, kroimy mocno schłodzone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bogusia 82 03.02.2017 23:41
Dziękuję :)
Janina 01.02.2017 15:48
Świetne mięsko;))
Malinka 01.02.2017 10:35
Bardzo apetyczna propozycja!
Edith85 01.02.2017 08:22
Rewelacyjny przepis
jagoda5913 01.02.2017 01:21
super wyglądają
KORAL 01.02.2017 00:01
Wspaniale wyglądają :)
Iwusia 31.01.2017 23:35
ależ wspaniałe i aromatyczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat