Suszone polędwiczki wieprzowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • polędwiczki wieprzowe

Marynata

  • sól

    3 łyżki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • czosnek

    4 ząbki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • majeranek

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, wszystkie suche składniki łączymy ze sobą, nacieramy polędwiczki. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, nacieramy polędwiczki, przekładamy do naczynia lub miski, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 5 dni. Polędwiczki przekładamy do pończochy, wieszamy w ciepłym przewiewnym miejscu i pozostawiamy na 6-7 dni. Wyjmujemy i wstawiamy do lodówki, kroimy mocno schłodzone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pia6362 03.01.2021 12:16
Nie polecam tego przepisu. Jeśli wymieszamy odrazu wszystkiego składniki łącznie z przyprawami przez te 5 dni soki które puszcza polędwica zostają wchłonięte przez te przyprawy.
Doradca Smaku 03.01.2021 21:38
Witaj, dziękuję za Twoją uwagę. Rozumiem, że przepis nie przypadł Ci do gustu. Mam jednak nadzieję, że wśród tak licznego zbioru przepisów znajdziesz takie, które Cię zainspirują i zaciekawią. Pozdrawiam serdecznie, Doradca Smaku.
bogusia 82 03.02.2017 23:41
Dziękuję :)
Janina 01.02.2017 15:48
Świetne mięsko;))
Malinka 01.02.2017 10:35
Bardzo apetyczna propozycja!
Edith85 01.02.2017 08:22
Rewelacyjny przepis
jagoda5913 01.02.2017 01:21
super wyglądają
KORAL 01.02.2017 00:01
Wspaniale wyglądają :)
Iwusia 31.01.2017 23:35
ależ wspaniałe i aromatyczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat