Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sushi

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż do sushi 300 gram
nori 6 sztuk
łosoś 200 gram
paluszki surimi 5 sztuk
ogórek zielony 1 sztuka
sałata karbowana
marchewka 1 sztuka
sos sojowy
wasabi
serek śmietankowy
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sushi

Kroki postępowania

1
Ryż do sushi przygotować według przepisu z opakowania.
Nori ułożyć na bambusowej macie nałożyć na nie wystudzony ryż.
Krok 1 - Sushi foto
2
Na ryżu układać dowolne składniki - w tym przypadku sałata karbowana, marchew, ogórek zielony, łosoś lub paluszki surimi oraz serek śmietankowy (przyprawiony solą oraz pieprzem)
Krok 2 - Sushi foto
3
Płat Nori ciasno zwinąć.
Krok 3 - Sushi foto
4
Następnie bardzo ostrym nożem pokroić na krążki. Podawać plastrami imbiru, sosem sojowym i pastą wasabi.
Krok 4 - Sushi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 26.02.2015 22:47
ładnie i pewnie smaczne ci wyszły

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak