Sushi

Sushi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż do sushi

    300 gram
  • nori

    6 sztuk
  • łosoś

    200 gram
  • paluszki surimi

    5 sztuk
  • ogórek zielony

    1 sztuka
  • sałata karbowana

  • marchewka

    1 sztuka
  • sos sojowy

  • wasabi

  • serek śmietankowy

  • pieprz czarny mielony

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sushi foto
Ryż do sushi przygotować według przepisu z opakowania.
Nori ułożyć na bambusowej macie nałożyć na nie wystudzony ryż.
Krok 2 - Sushi foto
Na ryżu układać dowolne składniki - w tym przypadku sałata karbowana, marchew, ogórek zielony, łosoś lub paluszki surimi oraz serek śmietankowy (przyprawiony solą oraz pieprzem)
Krok 3 - Sushi foto
Płat Nori ciasno zwinąć.
Krok 4 - Sushi foto
Następnie bardzo ostrym nożem pokroić na krążki. Podawać plastrami imbiru, sosem sojowym i pastą wasabi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

msmariusz

26.02.2015 22:47
ładnie i pewnie smaczne ci wyszły

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat