Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera z żurawiną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1/4 sztuki
jabłko 1 sztuka
natka pietruszki 1 garść
żurawina suszona 1 garść
jogurt naturalny 3 łyżki
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera z żurawiną

Seler korzeniowy obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Żurawinę płuczemy, przelewamy wrzątkiem i studzimy.
Pietruszkę płuczemy, osuszamy i siekamy.
Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy jogurt i doprawiamy przyprawą do sałatek i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 01.08.2015 21:04
smaczny przepis
irenka 01.08.2015 20:54
pyszna,moja ulubiona
magda1976 01.08.2015 20:33
Bardzo zdrowa surówka!
gosia56 01.08.2015 20:11
na pewno pyszna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak