Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera z rodzynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler korzeniowy 2 sztuki
marchew 4-5 sztuk
jabłka 3-4 sztuki
rodzynki 100 gram
szczypiorek 1/2 pęczka
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
sok z cytryny 1 szuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera z rodzynkami

Marchew i seler obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach. Jabłka obieram, usuwam gniazda nasienne i i ścieram na tarce o dużych oczkach, od razu skrapiam sokiem z cytryny. Mieszam z selerem i marchewką. Dodaję sparzone rodzynki i posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszam , dodaję śmietanę, doprawiam solą i pieprzem i nakładam na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 08.09.2014 15:09
lubię takie surówki
mysza75 08.08.2014 15:51
jak lekka i zdrowa
Gracer 08.08.2014 09:38
super surówka
pestka 08.08.2014 09:17
to bardzo smaczna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak