Surówka z selera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler korzeniowy

    1 szt.
  • jabłka

    2 szt.
  • cytryna

    1/2 szt.
  • śmietana

    2 - 3 łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Seler i jabłka obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

2. Wycisnąć sok z cytryny i nim polać przygotowanego selera i jabłka (z tą czynnością długo nie czekać, aby seler i jabłka nie zrobiły się ciemne).

3. Wszystko wymieszać, dodać śmietanę i szczyptę soli. Ilość śmietany zależy, jak dużego użyjemy selera.

4. Surówka wychodzi delikatna w smaku i bardzo soczysta. Można ją przygotować nawet godzinę przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat