Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rzodkwią i kukurydzą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 0,5 dużej główki
biała rzodkiew 3 sztuki
kukurydza 5 łyżek
ogórek 0,5 sztuki
majonez 2 łyżki
jogurt grecki 2 łyżki
pieprz mielony do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 duża szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (ziołowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rzodkwią i kukurydzą

Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Wrzucić do miski. Ogórka obrać, pokroić w plasterki.

Rzodkiew umyć dokładnie i pokroić na 4 a następnie w plasterki. Wrzucić do miski.

Kukurydze osączyć z zalewy i dodać do pozostałych warzyw. Wymieszać.

Przygotować sos: jogurt zmieszać z majonezem, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem.

Sałatę przełożyć do salaterki i polać sosem. Tuz przed podaniem wymieszać. Podawać do dań obiadowych

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 20.02.2014 13:28
wspaniała surowka,na pewno pyszna
Wafelek2601 24.01.2014 12:36
Pyszne połączenie
fotoviderek 22.01.2014 07:39
Świetna surówka :)
caralajna 20.01.2014 19:19
pyszne smaki
anemon 09.01.2014 08:14
Smacznie i apetycznie.
Łucja 08.01.2014 15:01
smaczna i zdrowa :)
gosia56 08.01.2014 14:47
super połączenie
MarchiochaKucharzy 07.01.2014 13:14
świetny pomysł, lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak