Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rzodkwi, pora i jabłka - ze śmietaną

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1
rzodkiew sopel 1 duża
por (biała część) do smaku
sok z cytryny do smaku
śmietana 12%
cukier do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rzodkwi, pora i jabłka - ze śmietaną

Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o największych oczkach - skropić sokiem z cytryny i szybko wymieszać, aby nie ciemniało.
Obrać rzodkiew i zetrzeć na tej samej tarce, co jabłko.
Białą część pora pokroić w paseczki.
Składniki surówki wymieszać ze śmietaną i doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
Schłodzić przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 20.11.2012 10:02
pyszna
fijolek91 20.11.2012 09:07
świetna
manaika 20.11.2012 08:48
pycha
pajbek 19.11.2012 23:19
Prosta i smaczna
Zdzisław 19.11.2012 23:16
lubię rzodkiew bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak