Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rzodkiewki i młodej pekinki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,5 mlodej
rzodkiewki 1 peczek
szczypiorek 0,5 peczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
majonez 1 lyzka
jogurt grecki 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rzodkiewki i młodej pekinki

Kapustę pekińską poszatkować. Wrzucić do miski.

Rzodkiewki dokładnie umyć, usunąć ogonki i łodyżki, pokroić w plasterki. Szczypiorek opłukać, osuszyć, posiekać.

Rzodkiewkę i szczypiorek wrzucić do kapusty, wymieszać. Dodać łyżkę majonezu, 2 łyżki jogurtu, posolić, dodać pieprzu białego do smaku i zamieszać. Surówkę rozłożyć do miseczek, ułożyć plasterki rzodkiewki i posypać szczypiorkiem dla dekoracji

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 10.11.2013 23:56
Uwielbiam takie surówki
Malinka 27.08.2013 11:53
Samo zdrowie!
Katarzyna59 14.07.2013 11:19
smaczna suróweczka
Dorota37 11.06.2013 15:56
Samo zdrowie surówka
Piter 31 11.06.2013 14:00
Świetna surówka.
fotoviderek 11.06.2013 11:33
Świetna, samo zdrowie :)
Łucja 10.06.2013 22:47
lubię takie :)
w mojej kuchni 10.06.2013 19:02
dla mnie pyszna do podjadania
Botwinka 10.06.2013 18:23
same witaminki :)
Gracer 10.06.2013 18:22
lubie taką
Konczi 10.06.2013 18:11
pyszna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak