Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Surówka z pory

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory
2 sztuki
jabłko
2 sztuki
ogórki kiszone
2 sztuki
sok z cytryny
śmietana
2 łyżki
cukier i sól
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pory

Pory pokroić na półcentymetrowe krążki, wyłożyć na sitko i zanurzyć we wrzącej wodzie na 10 min. Wyjąć, osączyć i wystudzić. Na grubej tarce zetrzeć jabłka i ogórek, lekko skropić sokiem z cytryny, dodać sól, cukier i wymieszać ze śmietaną . Udekorować natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 29.11.2011 11:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak