Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pora

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 2 sztuki
kapusta pekińska 1 sztuka
cytryna 1 sztuka
jajko 5 sztuk
majonez 250 ml
musztarda 1 łyżeczka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pora

Pora umyć i pokroić w cienkie półplasterki. Przerzucić do miski. Następnie kapustę pekińską pokroić w paski. Wrzucić do pora. Wymieszać. Cytrynę przekroić na pół i wszystko skropić sokiem z obu połówek. Odstawić do lodówki aby się przegryzło. Ugotować jaja na twardo, pokroić w kostkę (drobną) i dorzucić do pora i kapusty. Dorzucić majonez i łyżkę musztardy. Doprawić solą i pieprzem. Jak ktoś lubi można dorzucić kukurydzę z puszki oraz starte jabłko. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 02.01.2016 12:02
lubię takie porowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak