Surówka z pomarańczy i oliwek

Surówka z pomarańczy i oliwek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcze

    4
  • szalotka

    1
  • czarne oliwki

    10 dag
  • ocet winny

    2 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skórę z pomarańczy ściąć nożem, usuwając ukrytą pod spodem białą, miękką skórkę. Owoce pokroić w poprzek w cienkie plasterki, ułożyć na półmisku. Posypać drobno pokrojoną szalotką. Oliwki pokroić na plasterki i rozłożyć na wierzchu. Z pozostałych składników zrobić sos i polać nim surówkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat