Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pomarańczą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcza 1 sztuka
sałata lodowa 3 liście
czerwona fasolka 1/3 puszki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
olej 4 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula czerwona 1/4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pomarańczą

Kroki postępowania

1
Pomarańczę obrać, podzielić na poszczególne cząstki. Każdą cząstkę pomarańczy obrać z białej skórki, a następnie podzielić na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Surówka z pomarańczą foto
2
Liście sałaty umyć, lekko osuszyć i porwać na mniejsze kawałki.
Krok 2 - Surówka z pomarańczą foto
3
Cebulę pokroić w cienkie piórka, rozdzielić palcami.
Krok 3 - Surówka z pomarańczą foto
4
Fasolkę odsączyć i opłukać wodą. Cebulę, fasolkę i pomarańczę dodać do sałaty.
Krok 4 - Surówka z pomarańczą foto
5
Olej wymieszać z octem, cukrem i musztardą na gładki sos.
Krok 5 - Surówka z pomarańczą foto
6
Do surówki dodać trochę soli i pieprzu, wlać do niej sos.
Krok 6 - Surówka z pomarańczą foto
7
Wszystko delikatnie wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 7 - Surówka z pomarańczą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 17.03.2013 07:44
Rewelacyjne witaminki :)
pajbek 16.03.2013 17:50
Pyszna sałatka :-)
Janina 16.03.2013 14:38
Ciekawy skład
gosia56 16.03.2013 14:30
bardzo lubię rózne sałatki z pomarańczą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak