Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekińskiej z jabłkiem i marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 średnia
marchew 1 średnia
jabłko 1 sztuka
cebula czerwona 1/2 sztuki
olej rzepakowy 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku
ocet winny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekińskiej z jabłkiem i marchewką

Warzywa oczyszczamy. Kapustę szatkujemy, cebulkę drobno siekamy. Obraną marchew i jabłko ścieramy na grubych oczkach tarki. Warzywa przekładamy do miseczki, dodajemy olej, ocet i przyprawy. Mieszamy, odstawiamy na ok 15 minut, powtórnie mieszamy i ewentualnie doprawiamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 03.11.2016 14:24
pyszna klasyczna porcja zdrowia
Mniam 03.11.2016 11:02
Smaczny, chrupiący dodatek do obiadu.
Krystyna32 03.11.2016 09:39
bardzo lubię
Motorek 03.11.2016 09:10
prosta, ale smaczna
Ewelina1991 03.11.2016 08:56
pyszna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak