Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z ogórkowatych

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1/2 szt
kabaczek 1/3 szt
ogórek 1 szt
majonez 2 łyżki
sok z cytryny 1/2 szt
sól
pieprz
cukier
natka pietruszki
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z ogórkowatych

Kroki postępowania

1
Ilość składników jest dowolna. Cukinię i kabaczka i ogórka jeśli jest duży małego nie trzeba ) obieramy ze skórki i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy na bardzo cieniutkie plastry najlepiej obieraczką do warzyw.
Krok 1 - surówka z ogórkowatych foto
2
Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, przeciśniętymi ząbkami czosnku, solą, pieprzem i odrobiną cukru i dodajemy do warzyw.
Krok 2 - surówka z ogórkowatych foto
3
całość mieszamy posypujemy posiekaną natką . Podajemy od razu.
Krok 3 - surówka z ogórkowatych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 22.09.2012 09:36
to próbujemy
ben-ka 21.09.2012 10:44
nie robiłam ,muszę to nadrobić - po takim zachwalaniu.....nic innego mi nie pozostaje:)
Krystyna32 10.09.2012 08:52
super
teresa18 05.09.2012 19:27
oryginalna suróweczka
kuklik 05.09.2012 15:29
smakuje rewelacyjnie
anemon 05.09.2012 08:21
Muszę w końcu wypróbować jak smakuje cukinia na surowo.
Aneta41 04.09.2012 22:47
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak