Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty z boczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 1/młoda główka
jabłko 1 szt.
boczek wędzony 10 dag
ocet 4 łyżki
olej 2 łyżki
sól
pieprz
natka pietruszki
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty z boczkiem

Wykonanie:
Kapustę poszatkować, przełożyć do miski podlać niewielką ilością wody, posolić i udusić do miękkości . Następnie osączyć na sicie i przestudzić. Boczek pokroić w kostkę podsmażyć na suchej patelni, wlać ocet, przestudzić i wymieszać z olejem, solą, pieprzem i cukrem do smaku. Marynatą z boczkiem polać kapustę, połączyć z startym jabłkiem, wymieszać z zieleniną i odstawić na pół godziny w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 28.05.2014 21:39
bardzo lubię taka młodą kapustkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak