Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty i botwinki

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwina liście
garść
marchew młoda
2 szt.
kapusta biała
cukrowa mała główka
cebula biała
do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat
do smaku
olej rzepakowy
cytryna
mała
Pieprz biały mielony Prymat
do smaku
cukier
do smaku

Porada

Bardzo lubię taką surówkę nie tylko do obiadu ale również jako dodatek to potraw z grilla czy pieczonej ryby.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty i botwinki

Dokładnie przebrać i opłukać listki botwiny, osączyć i pokroić w cienkie paseczki. Cienko posztkować słodką kapustę oraz cebulę. Marchewkę pociąć w słomkę albo zetrzeć na tarce. Warzywa poslić, skropić obficie sokiem ze świeżej cytryny (co nadaje cytrusowego aromatu), oprószyć cukrem i pieprzem. Skropić olejem i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 06.07.2017 09:52
pyszniutka jest ,mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak