Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka/ młoda
marchewka 1 szt.
cebula biała 1 szt
ogórek kiszony 1 szt
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
cukier do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
koper świeży 1 pęczek
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty

Wykonanie:
Kapustę drobno poszatkować, skropić kwaskiem cytrynowym i podgotować przez kilka minut. Następnie odcedzić, wystudzić, dodać startą marchewkę, posiekaną cebulę i ogórek. Śmietanę wymieszać z musztardą, przyprawić i wymieszać z sałatką. Na koniec posypać obficie posiekanym koperkiem i obłożyć jajkiem pokrojonym w ósemki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak