Surówka z młodej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/2 główki
  • cukier

    1 do smaku
  • sól

    1 do smaku
  • koperek

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę, myję, kroję nożem cienko.Przekładam do miski, posypuję sola, cukrem. Kapustę ugniatam rękoma, żeby puściła soki i zrobiła się miękka. Następnie dodałam pokrojony koperek. Całość wymieszałam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 19.08.2014 10:08
uwielbiam takie :)
Edith85 01.07.2014 08:33
bardzo fajna propozycja :)
Mniam 30.06.2014 23:04
Z chęcią bym zjadła taką surówkę.
Mati13 30.06.2014 22:20
jedna z moich ulubionych

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat