Surówka z młodej kapustki z ogórkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • jabłko

    1/2 szt
  • ogórek zielony

    1 szt
  • sok z cytryny

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • olej z pestek winogron

  • cukier

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • kapusta

    1/3 młoda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę białą młoda myjemy osuszamy i kroimy drobno. Ogórka zielonego dobrze myjemy nie obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Marchewkę i jabłko obieramy także ścieramy na tarce. Cebule obieramy i siekamy. Składniki mieszamy i solimy do smaku. Do oleju ok 3 łyżki dodajemy ok 2 łyżeczki soku z cytryny i ok 1/2 łyżeczki cukru mieszamy i dodajemy do surówki. Mieszamy i doprawiamy pieprzem do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 06.05.2013 10:12
pyszna i zdrowa suróweczka :)
dianix 06.05.2013 09:50
bardzo smaczna
Aleksandra/Olcia 06.05.2013 09:49
uwielbiam wiosnę i jej dary do sałatki :)
Ania321 06.05.2013 09:29
bardzo apetyczna surówka :)
gosia1988 06.05.2013 08:58
lubię taką surówkę
Pomocnik 06.05.2013 08:51
Pyszna surówka
iwa643 06.05.2013 08:24
Polecam do obiadu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat