Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodą kapustą kiszoną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/4 szt
marchew 2 szt
cebula czerwona
natka pietruszki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
oliwa 2 łyżki
kapusta kiszona 30 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodą kapustą kiszoną

Kapustę kiszoną odciskamy i kroimy. Pekińską szatkujemy. Marchew i cebulę obieramy. Obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulkę kroimy w piórko. Natkę pietruszki siekamy. Wszystkie składniki dajemy do miseczki, doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem ewentualnie odrobiną cukru. Skrapiamy oliwą. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15 minut przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 15.02.2014 16:16
pyszna surówka
mirosława4 28.12.2013 15:14
smaczne suróweczka
IlonaAlbertos 26.11.2013 15:30
Apetyczna.
Dorian 19.11.2013 11:36
smaczna i zdrowa
Iwusia 21.09.2013 23:44
bardzo smaczna :)
Alex_M 13.09.2013 12:26
fajna suroweczka
Katarzyna59 13.09.2013 07:07
zdrowa i smaczna
marcia7 01.09.2013 20:41
doskonałą ta surówka
ao_12 01.09.2013 19:21
lubię takie suróweczki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak