Surówka z kiszonych ogórków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Nie wiedzieć czemu, wzięło nas na łączenie dwóch skrajnych smaków, kwaśny ze słodkim. W surówce z kiszonych ogórków sprawdza się na mur-beton.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • ogórki kiszone

    5 sztuk
  • szalotka

    2 sztuk
  • natka pietruszki

    0.5 pęczka
  • oliwa

    20 mililitrów
  • miód

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki kroimy w plastry.
Szalotki w krążki.
Posiekaną natkę pietruszki łączymy z oliwą i miodem. Dodajemy do ogórków, dokładnie mieszając doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat